Allergietest: Alles wat je moet weten over een | Test Your Intolerance

Doet jouw buik wel eens moeilijk of krijg je bij sommige maaltijden last van je mond en keel? Probeer vandaag nog een allergietest. Grote kans dat jij een intolerantie hebt voor bepaalde stoffen. Dit is niks om je voor te schamen, sterker nog: meer dan een half miljoen mensen in Nederland hebben last van een vorm van voedsel allergie.

Gelukkig is er tegenwoordig een makkelijke manier om er achter te komen waar jij wat minder goed tegen kan, en wat je het beste kan vermijden. We hebben het hier natuurlijk over een allergietest. Vroeger was zo’n test heel moeilijk te vinden. Huisartsen hebben niet de benodigdheden om het uit te voeren. Echter is het nu mogelijk om jouw intoleranties en allergieën te testen via een extern bureau. Testuwintolerantie is een mondiaal initiatief die particulieren helpt een beter leven te krijgen door een simpele test uit te voeren.

Toch hebben mensen nog veel vragen over hoe zo’n intolerantie test precies werkt en wat er bij komt kijken. Daarom zullen wij een aantal dingen behandelen hierover

Hoe werkt een allergietest?

Om een allergietest goed uit te voeren heb je heel veel machines en materialen nodig. Dankzij de nieuwste technologieën kan Testuwintolerantie op een uitgebreide manier heel veel stoffen testen voor jou.

Het mooie hiervan is dat je hierbij niet zelf in de onderzoeksstoel hoeft te zitten. Het enige wat je hoeft te doen is een plukje haar opsturen. Hier zit genoeg genetisch materiaal in dat wij dit kunnen testen op alle vormen van allergieën en intoleranties. Je hoeft dus geen speciale dag vrij te nemen om langs te komen, nog hoef je bijvoorbeeld bloed te prikken.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een allergietest wil nemen?

Eigenlijk helemaal niks! Je kan op de website verschillende pakketen selecteren afhankelijk van welke test je wilt doen, en hoeveel mensen je wilt testen. Het wordt namelijk goedkoper als je bijvoorbeeld met je partner of familielid samen een test doet. Natuurlijk krijgen jullie individueel de resultaten. Kies een pakket en vul het inzendformulier in. Verstuur vervolgens jouw pluk haar via de post, en dan krijg je via de mail de resultaten terug.

Hoelang moet ik wachten op mijn allergietest?

Normaliter moet je redelijk lang wachten op een allergietest. Maar omdat Testuwintolerantie op een globale schaal werkt kan het jouw test redelijk snel verwerken. Daarom is jouw test binnen 7 werkdagen afgehandeld, en ontvang je een uitgebreid rapport via de mail.

www.testuwintolerantie.nl