Allergie of intolerantie? - Test Your Intolerance Netherlands

Allergie of intolerantie?

Het verschil tussen allergieën en intoleranties is eenvoudig.

Gevoeligheid, Intolerantie of Allergie? Alles wat u moet weten.

Er is sprake van een intolerantie als het lichaam op een negatieve manier reageert als het is blootgesteld aan bepaalde producten. Dit moet niet worden verward met een allergie, dat is een meer ernstige reactie en is over het algemeen een levenslange aandoening.

Wat is nu precies een intolerantie?

Er is sprake van een intolerantie als het lichaam niet in staat is een product goed te verteren, dit is een voedselintolerantie of een omgevingsfactuur (een niet-voedselintolerantie). Intoleranties kunnen optreden als gevolg van een aantal redenen, de twee meest voorkomende zijn:

  • In het lichaam ontbreken de noodzakelijke spijsverteringsenzymen voor een bepaald voedingsmiddel en het lichaam kan dit daardoor niet goed verteren of efficiënt de voedingsstoffen eruit halen. Een gevoeligheid als gevolg van overconsumptie of teveel blootstelling.
  • Veel symptomen zijn het resultaat van een gevoeligheid voor een bepaald product. Een gevoeligheid kan optreden bij overconsumptie of teveel blootstelling.

Om te achterhalen of u een intolerantie of gevoeligheid heeft voor etenswaren of non-food producten, kunt u vandaag een test kopen.

Onderzoek of u een intolerantie heeft of gevoelig bent voor etenswaren of non-food producten.

Allergie of intolerantie. Wat is het verschil

Het verschil tussen allergieën en intoleranties is simpel; in de meeste gevallen zijn allergieën erfelijk en heeft u deze voor het leven. Veel kinderen en baby’s hebben last van allergieën voor noten, pinda’s, eieren en zuivel. Echter, een groot deel van de tijd, groeien ze over deze allergieën heen. Een intolerantie verandert echter afhankelijk van het eetpatroon en de levensstijl. U kunt zich aanpassen aan uw intoleranties en deze verminderen of zelfs elimineren.

Allergieën detecteren

Allergieën worden gedetecteerd door het meten van de hoogte van Immunoglobuline E (IgE) in het bloed, omdat deze specifieke bloedcellen helpen de allergieën te bestrijden. Indien u allergisch bent voor een bepaald soort voedsel of een non-food product, dan zal uw lichaam reageren op het moment dat het ermee in contact komt.

Algemene allergische reacties kunnen bestaan uit lokale zwelling (dat wil zeggen van de tong of de keel), huiduitslag of ademhalingsproblemen. Pinda, schaaldieren, ei en soja zijn enkele van de meest voorkomende allergenen.

Ter vergelijking, een intolerantie is niet zo ernstig en onmiddellijk als een allergie. Deze klachten komen geleidelijk; ongeveer 30 minuten tot 48 uur later. De symptomen bestaan uit hoofdpijn, opgeblazen gevoel, gelokaliseerde jeuk, huidirritaties zoals eczeem, overmatige slijmproductie, overdreven gasvorming, diarree en vermoeidheid.

Diagnose van allergieën

De meest gebruikelijke methode voor het diagnosticeren van allergieën is een simpel bloedonderzoek, meestal wordt het IgE of IgG niveau in het bloed getest. IgE allergieën zijn een onmiddellijke reactie op een vreemde stof in het lichaam. Deze vreemde stof kan afkomstig zijn uit voedsel of inhalatie. IgE allergieën kunnen zeer ernstige symptomen veroorzaken, zoals ademhalingsproblemen, zwellingen en netelroos. In nog meer ernstige gevallen kan IgE leiden tot een anafylactische shock.

IgG voedselallergieën zijn over het algemeen minder ernstig dan de IgE voedselallergieën en typische symptomen kunnen zijn; hoofdpijn, misselijkheid, toevallen en hyperactiviteit. Deze kunnen uren of zelfs dagen nadat het voedsel is ingenomen, op komen zetten. De mate en Ernst van de symptomen varieert als gevolg van de genetische samenstelling van de persoon. IgG voedselallergieën worden over het algemeen behandeld door de voedingsmiddelen uit het eetpatroon te halen en de spijsvertering te helpen met probiotica.

Helaas testen wij op dit moment niet op allergieën, alleen intoleranties. Als u vragen hierover hebt, gelieve ons aan te spreken op onze Live Chat.

Lees meer over onze testen. Het is gemakkelijk om uw test vandaag te bestellen.