Allergie of intolerantie?
Het verschil tussen allergieën en intoleranties is eenvoudig.Gevoeligheid, Intolerantie of Allergie? Alles wat u moet weten.
Wat is nu precies een intolerantie?
- In het lichaam ontbreken de noodzakelijke spijsverteringsenzymen voor een bepaald voedingsmiddel en het lichaam kan dit daardoor niet goed verteren of efficiënt de voedingsstoffen eruit halen. Een gevoeligheid als gevolg van overconsumptie of teveel blootstelling.
- Veel symptomen zijn het resultaat van een gevoeligheid voor een bepaald product. Een gevoeligheid kan optreden bij overconsumptie of teveel blootstelling.
Om te achterhalen of u een intolerantie of gevoeligheid heeft voor etenswaren of non-food producten, kunt u vandaag een test kopen.
Onderzoek of u een intolerantie heeft of gevoelig bent voor etenswaren of non-food producten.
Allergie of intolerantie. Wat is het verschil
Allergieën detecteren
Algemene allergische reacties kunnen bestaan uit lokale zwelling (dat wil zeggen van de tong of de keel), huiduitslag of ademhalingsproblemen. Pinda, schaaldieren, ei en soja zijn enkele van de meest voorkomende allergenen.
Ter vergelijking, een intolerantie is niet zo ernstig en onmiddellijk als een allergie. Deze klachten komen geleidelijk; ongeveer 30 minuten tot 48 uur later. De symptomen bestaan uit hoofdpijn, opgeblazen gevoel, gelokaliseerde jeuk, huidirritaties zoals eczeem, overmatige slijmproductie, overdreven gasvorming, diarree en vermoeidheid.
Diagnose van allergieën
IgG voedselallergieën zijn over het algemeen minder ernstig dan de IgE voedselallergieën en typische symptomen kunnen zijn; hoofdpijn, misselijkheid, toevallen en hyperactiviteit. Deze kunnen uren of zelfs dagen nadat het voedsel is ingenomen, op komen zetten. De mate en Ernst van de symptomen varieert als gevolg van de genetische samenstelling van de persoon. IgG voedselallergieën worden over het algemeen behandeld door de voedingsmiddelen uit het eetpatroon te halen en de spijsvertering te helpen met probiotica.