Wat is het verschil tussen allergie en intolerantie - Test Your Intolerance Netherlands
Verschillen en hoe te vertellen

De kans is vrij groot dat je iemand kent die een allergie heeft of die intolerant is voor bepaald soort voedsel. We zien dan ook dat er in Nederland veel mensen zijn die hier last van hebben, niet zo raar dat je iemand kent dus. Het is echter alleen niet altijd even makkelijk om het verschil te zien tussen allergie en intolerantie. Om voor eens en voor altijd de fabels de wereld uit te helpen gaan we het jou uitleggen.

Een intolerantie voor melk

Een intolerantie heeft weer een hele andere betekenis, dit is namelijk een niet-allergische reactie op alles wat je in je lichaam stopt. Het afweersysteem heeft bij de intolerantie niet meer een prominente rol. Een intolerantie heeft veel oorzaken, meestal komt het door een enzym. Dit is dan ook zo bij melk. Mensen die dit hebben zullen te weinig lactase aanmaken. Hierdoor kan de zuivel niet goed verwerkt worden in het lichaam en zal je allerlei klachten ondervinden. Dit zal zorgen voor veel winderigheid en mogelijk zelfs tot diarree. Door een test te maken kun je al deze problemen makkelijk voorkomen!

Allergie bij mensen

Bij diverse prsonen zal het afweersysteem helemaal niet optimaal een reactie geven op de eiwitten die geconsumeerd worden, dit houdt in dat je een allergische reactie krijgt. De eiwitten kunnen mogelijk een allergeen veroorzaken, dit is eigenlijk een andere naam voor deze reactie. Zo kan pinda-eiwit mogelijk zorgen voor deze nare klachten. De personen die dit hebben kunnen echt niet in contact komen met noten, soms kan je zelfs hieraan doodgaan. Je lichaam gaat dan aan de slag om antistoffen te verzorgen voor de reactie. Als gevolg krijg je de nare klachten die zo bekend zijn. Je kunt last hebben van heel wat allergieën, dit maakt het dus lastig om te eten. Door een test te doen kan je er achter komen wat je nu precies hebt, je hebt alleen een paar haren nodig.