Hoe kan je het beste een allergie testen? | Test Your Intolerance Netherlands

Steeds meer mensen in Nederland kiezen er voor om allergie testen uit te voeren. Uit onderzoek is gebleken dat bijna een half miljoen mensen in Nederland last hebben van een vorm van allergie. En alhoewel er bepaalde allergieën vaker voor komen dan anderen zijn er nog steeds heel veel verschillende vormen. Het kan dan ook moeilijk zijn om vast te stellen van welke allergie je last hebt. Om die reden raden wij aan om jouw allergie te laten testen. Waar dit vroeger erg lastig te doen was kan je dit nu eigenlijk heel gemakkelijk regelen vanuit huis. Wij hebben dan ook een paar handige dingen opgesomd.

Doe een intolerantie-test als je je allergie testen wilt

Allergie testen zijn een oplossing voor mensen die precies willen weten waar ze allergisch of intolerant voor zijn. Deze testen worden dan ook wel intolerantie-testen genoemd. Dit soort testen zijn eigenlijk heel eenvoudig uit te voeren.

Je vult allereerst een formulier in met gegevens en stuurt vervolgens een lok haar op via de post. Dit zal dan in het laboratorium getest worden en je krijgt binnen 7 werkdagen een gedetailleerd rapport via de mail opgestuurd. Hierin staat precies welke stoffen je slecht kan verdragen en welke dingen je beter kan mijden.

Experimenteer met voedsel waar je zelf wel tegen kan

Er zijn ook een aantal andere dingen die je kan doen om er achter te komen waar je wel en niet tegen kan. Dit werkt vooral goed als je allergisch of intolerant bent voor veelvoorkomende dingen. Ga bij jezelf na wanneer je last hebt. Heb je bijvoorbeeld vaak buikpijn of een opgeblazen gevoel na het eten van boterhammen? Dan kan het slim zijn om eens met alternatieven te experimenteren. Koop bijvoorbeeld eens wat glutenvrij brood of rijstwafels als alternatief. De meeste supermarkten hebben dit soort producten in veel verschillende varianten en merken. Vaak vind je het glutenvrije en lactose-vrije aanbod in een apart schap.

Zelf erachter komen waar je precies allergisch door verschillende dingen uit te testen is meestal een lang proces dat maanden kan duren. Je lichaam heeft namelijk even nodig om te wennen aan nieuwe voedingsstoffen en diëten. Heb je hier geen tijd voor of kom je er zelf niet uit, dan raden we één van onze allergie testen aan.

www.testuwintolerantie.nl